تكليف‌محوري؛ حركت در مسير تعالي

  • warning: Missing argument 1 for t(), called in D:\WebSites\nashriyat.ir\themes\tem-nashriyat\upload_attachments.tpl.php on line 15 and defined in D:\WebSites\nashriyat.ir\includes\common.inc on line 962.
  • warning: htmlspecialchars() expects parameter 1 to be string, array given in D:\WebSites\nashriyat.ir\includes\bootstrap.inc on line 869.

محمدرضا فلاح

ديدگاه عدليه در مورد حُسن و قبح کاملا روشن است. بر اساس اين ديدگاه، برخي از امور هميشه متصف به حُسن هستند و بعضي چيزها همواره قبيح هستند و در اين ميان، بسياري افعال ديگر قرار دارند که بسته به شرايط و احوال، گاهي قبيح مي‌شوند و گاهي حَسناصل اين تقسيمبندي در فضاي فکري و نظري چندان بحثبرانگيز نيست؛ اما وقتي نوبت به تطبيق اين مفاهيم در فضاي واقعي و در صحنه اجتماع ميرسد، اين مبحث بسيار چالشي و حساسيتبرانگيز ميشود. چالشيبودن اين مبحث بدين سبب است که ملاکهاي افراد براي ارزيابي يک پديده و تعيين حُسن و قبح آن بسيار متفاوت است. در اين ميان، مهمترين ملاک، جهانبيني فرد است و ما اين تفاوت را به طور کامل در رفتار اميرالمؤمنينj و مخالفانشان در قبال موضوعات واحد ميبينيم...