فرهنگ كوكاكولايي يا فرهنگ اسلامي؟

  • warning: Missing argument 1 for t(), called in D:\WebSites\nashriyat.ir\themes\tem-nashriyat\upload_attachments.tpl.php on line 15 and defined in D:\WebSites\nashriyat.ir\includes\common.inc on line 962.
  • warning: htmlspecialchars() expects parameter 1 to be string, array given in D:\WebSites\nashriyat.ir\includes\bootstrap.inc on line 869.

علي مهتابي

جهاني شدن نه تنها به شاخصه عصر ما تبديل شده، بلکه به نظر مي رسد که در سرنوشت ما نيز نقشي تعيين‌کننده دارد . بي‌ترديد پيشرفت تکنولوژي و ظهور تجارت پيشرفته ، پيوند ميان جوامع مختلف جهان را افزايش داده و امکان انتقال سريع مردم و اطلاعات را فراهم آورده است. اين مقوله در زمان ما مفهوم خاصي پيدا کرده که تا خاستگاه آن و ماهيت نظام‌هاي فکري و فلسفي و اجتماعي و اقتصادي حاکم بر مدعيان آن شناخته نشود، نمي‌توان درباره آن موضع درستي اتخاذ نمود و چنين شناختي مستلزم آن است كه اولاً با مفهوم و واژه اين پديده و همين طور با غرب و نظامهاي حاکم بر آن به خصوص نظام سرمايه‌داري به خوبي آشنا شويم و چنين شناختي ميسّر نمي‌شود مگر آن که نظام‌هاي فکري و فلسفي خاصي که زمينه‌ساز مقوله جهاني شدن هستند را مورد مطالعه قرار دهيم...